Šlehačkovo ovocný koláček s mascarpone

Recept Šlehačkovo ovocný koláček s mascarpone
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bratříček zase pekl a donesl na ochutnávku. Je výborný. Hned jsem sfotila i recept. Ať se líbí, vyzkoušejte i vy. Autor: Blažka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

6 ksvejce
150 gkrystalový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
300 ghladká mouka
2 lžícekakao
5 lžicolej
5 lžicvlažná voda
100 gMargot čokoláda

Dále potřebujeme:

1 bal.mražené bobulové ovoce
1 a 1/2 bal.Zlatý klas
1 sklenkakyselý džem

Krém:

500 gmascarpone
1 kelímekbánovecké máslo bez příchutě
200 mlsmetana ke šlehání
dle chutimoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr

Pařížská šlehačka:

300 mlsmetana ke šlehání
200 gčokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně vmícháme olej, vodu a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Přidáme i nastrouhanou margot čokoládu a zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.
  2. Na vychladlé těsto natřeme kyselý džem. Na džem naneseme bobulové ovoce, které ohřejeme a přidáme 1 a 1/2 bal. Zlatého klasu (můžete použít i vanilkový pudink). Takto připravené potřené těsto dáme pořádně zchladit.
  3. 500 g mascarpone vymícháme mixérem spolu s kelímkem bánoveckého másla bez příchutě. Přidáme 200 ml vyšlehané šlehačky s balíčkem vanilkového cukru a přidáme i moučkový cukr podle vlastní chuti. Natřeme na ovoce a pak už jen vyšleháme pařížskou šlehačku a pěkně uhladíme.
  4. Pařížská šlehačka: 300 ml smetany ke šlehání ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu (200 g) a mícháním rozpustíme. Odložíme nejlépe na celou noc do chladničky. Potom vyšleháme mixérem do tuhé šlehačky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit