Šlehačkový beránek - podle maminčina receptu

Nejlepší recepty jsou od našich rodičů, starých rodičů, protože si je pamatuje každý a chuťově jsou samozřejmě nejlepší. Už několik krát jsem se pokusila připravit i já velikonočního beránka, ale nikdy mi nevyšel tak jako mé mamince. Samozřejmě chuťově byl fajn, ale něco tomu chybělo. Asi ta láska, se kterou to moje mamka dělá :) Autor: Helena

Šlehačkový beránek - podle maminčina receptu

Suroviny

Ingredinece:
4 ksvejce
150 gkrupice cukr
1 kelímeksmetany ke šlehání
30 dkgpolohrubé mouky
1/2 bal.prášek do pečiva

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh , postupně přidáváme cukr van. a krupice.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Šleháme až se cukr rozpustí.
  3. Potom lehce zmícháme žloutky, smetanu a mouku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme na 200 stupňů asi 40 minut.