NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Šlehačkový beránek
Šlehačkový beránek
Recept Šlehačkový beránek
Foto: smiley536

Velikonoční pečení už chytilo i mě, tak jsem musela vyzkoušet beránka. Po dlouhém uvažování jaký recept si vyberu, sáhla jsem po šlehačke. Každý psal, že je velmi jemný a velmi chutný. A věru i je. A přidala jsem i brusinky. Můžete ještě například i oříšky nebo mandle, případně ještě kokos. Autor: Smiley

smiley536 smiley536    ·   28.3.2018

Šlehačkový beránek

Velikonoční pečení už chytilo i mě, tak jsem musela vyzkoušet beránka. Po dlouhém uvažování jaký recept si vyberu, sáhla jsem po šlehačke. Každý psal, že je velmi jemný a velmi chutný. A věru i je. A přidala jsem i brusinky. Můžete ještě například i oříšky nebo mandle, případně ještě kokos. Autor: Smiley

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

60 g
změklého másla
1 bal.
vanilkový cukr
125 g
cukru
2 ks
vejce
250 g
hladké mouky
2 lžičky
prášku do pečiva
250 ml
smetany (33%)
100 g
brusinek
Postup receptu
Vytisknout
  1. V robotu utřeme máslo s vanilkovým a obyčejným cukrem. Poté přidáme celá vejce a šleháme zhruba 15 minut.
  2. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme smetanu s brusinkami. Těsto důkladně promícháme.
  3. Formu na beránka vytřeme rozpuštěným máslem, které necháme zaschnout. Poté ji vysypeme hladkou moukou.
  4. Těsto nalijeme do formy a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
  5. Nakonec beránka dozdobíme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář