Šlehačkový beránek

Velikonoční pečení už chytilo i mě, tak jsem musela vyzkoušet beránka. Po dlouhém uvažování jaký recept si vyberu, sáhla jsem po šlehačke. Každý psal, že je velmi jemný a velmi chutný. A věru i je. A přidala jsem i brusinky. Můžete ještě například i oříšky nebo mandle, případně ještě kokos. Autor: Smiley

Přidal:, 28.3.2018
Kategorie: Moučníky, Velikonoce
Šlehačkový beránek

Suroviny

Těsto:
60 gzměklého másla
1 bal.vanilkový cukr
125 gcukru
2 ksvejce
250 ghladké mouky
2 lžičkyprášku do pečiva
250 mlsmetany (33%)
100 gbrusinek

Postup přípravy

  1. V robotu utřeme máslo s vanilkovým a obyčejným cukrem. Poté přidáme celá vejce a šleháme zhruba 15 minut.
  2. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme smetanu s brusinkami. Těsto důkladně promícháme.
  3. Formu na beránka vytřeme rozpuštěným máslem, které necháme zaschnout. Poté ji vysypeme hladkou moukou.
  4. Těsto nalijeme do formy a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
  5. Nakonec beránka dozdobíme.