Šlehačkový broskvový koláč

Jemný a lahodný koláček, který připravíte i bez použití váhy. Je to jeden z těch hrníčkových receptů, který si oblíbíte. Péct jsem začínala odpoledne v 15:00 a v 15:30 jsem už ležela na gauči před televizí s nohama na stole a dokonce i s dobrým pocitem, že nádobí v kuchyni je umytý a koláček se peče v troubě. Autor: Triniti

Přidal:, 10.9.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Broskve
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šlehačkový broskvový koláč

Suroviny

3 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekhladká mouka
1 hrnekhrubá mouka
200 mlsmetana ke šlehání
1 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
broskve

Postup přípravy

  1. V misce vyšleháme vajíčka spolu s kr. cukrem do tuhé pěny. Když máme vyšlehanou tuhou pěnu, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s moukou přidáváme i smetanu na šlehání.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Připravíme plech, který vymastímu tukem a vysypeme moukou (můžete použít i pečící papír) a navrstvíme těsto. Pěkně uhladíme a na vrch poklademe broskve.
  3. Připravený koláček dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodinu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.