Šlehačkový broskvový koláč
Jemný a lahodný koláček, který připravíte i bez použití váhy. Je to jeden z těch hrníčkových receptů, který si oblíbíte. Péct jsem začínala odpoledne v 15:00 a v 15:30 jsem už ležela na gauči před televizí s nohama na stole a dokonce i s dobrým pocitem, že nádobí v kuchyni je umytý a koláček se peče v troubě. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
3 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekhladká mouka
1 hrnekhrubá mouka
200 mlsmetana ke šlehání
1 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
broskve
- V misce vyšleháme vajíčka spolu s kr. cukrem do tuhé pěny. Když máme vyšlehanou tuhou pěnu, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s moukou přidáváme i smetanu na šlehání.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačkový broskyňový koláč.
Koláč chuťově výborný, ale trochu suchý.