Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP
Narozeniny, meniny, nový rok, vánoce, velikonoce nebo jiný svátek si naše rodinka neumí představit bez šlehačkového dortu. Vždyť kdo nemá rád šlehačku, neví co je dobré :) Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Kakaové těsto:
5 ksvejce
150 gkr. cukr
5 lžicvoda
200 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakaový prášek
Pařížská šlehačka:
600 mlsmetana ke šlehání
140 gkr. cukr
70 gkakaový prášek
Na ozdobu:
čokoládová poleva
- Smetanu a cukr dáme vařit, když vře přisypeme prosáté kakao, zamícháme metličkou a necháme pořádně projít varem. Vychladlou kakaovou smetanu dáme do lednice. Šleháme až na druhý den dobře vychlazenou, proto je dobré, pokud si krém připravíte večer a šleháte ráno.
- Těsto: Vajíčka oddělíme a bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Žloutky zamícháme s vodou, přilijeme k vyšlehané pěně a zasypeme ji prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Zlehka vařečkou promícháme a dáme do kulaté dortové formy, pěkně uhladíme. Pečeme cca 25 minut při teplotě 180 stupňů.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačková parížska torta - fotopostup.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort paryski z bitą śmietaną - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein gesunder Snack: Banane-Kokos-Cookies OHNE ZUCKER und OHNE EIER an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabos párizsi torta FOTÓKKAL, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE.
KOMENTÁŘE K RECEPTU