Slepované kokosky

Není nad tradiční vánoční pečení. U nás se za tradiční vánoční cukroví počítají hlavně linecké s marmeládou, pařížské rohlíčky, oříšky a i tyto kokosky. Letos jsem je smáčela i v čokoládové polevě, protože jsem je lepila na linecká kolečka. Někdy dělám pouze kokosky bez koleček, tehdy je shora pocákám čokoládou.

Recept Slepované kokosky

Suroviny

3 ksmalá vejce
20 dkgstrouhaného kokosu
15 dkgmoučkového cukru
strouhaná citronová kůra z jednoho citronu

Postup přípravy

  1. Vše dobře smícháme, vytlačíme do formičky a vyklepneme na plech s pečícím papírem. Kdyby byla hmota řídká - přidáme kokos.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pečeme na 160°C do růžova.
  3. Vychladlé lepíme marmeládou a na upečená linecká kolečka a namáčíme v čokoládě.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Vaření a pečení s radostí