Slovenské perky s povidly a mákem

Recept Slovenské perky s povidly a mákem

Přidal: , 13.12.2014

Kategorie: Oběd, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Recept je velmi starý a na Slovensku se dědí z generace na generaci.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.12.2014

Kategorie: Oběd, Koláče, cukroví

SUROVINY

SUROVINY NA 50 PORCÍ:

900 gbrambory
300 ghrubá mouka
1/4 lžičkysůl

Náplň:

400 gpovidla
300 gmletý mák
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto: Brambory ve slupce si uvaříme den dopředu, oloupeme. Nastrouháme na jemno, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nemíchat dlouho, aby se nelepilo. Na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku 3 mm, pokrájíme na obdélníky 6 x 12 cm.
  2. Do středu položíme za malou lžičku švestkových povidel, přeložíme na polovinu a vidličkou přitlačíme okraje, aby se při vaření neotevřely.
  3. Dáme sevřít vodu, kterou osolíme a perky vkládáme po 15 kusů, promícháme, vaříme dokud nevyplavou na povrch. Ještě je necháme chvíli ve vodě, aby těsto nebylo syrové a vyjmeme. Hned je obalíme mletým mákem a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovska

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit