NejRecept.cz Sváteční pečení Valentýn Smažená křehká srdíčka
Smažená křehká srdíčka
Recept Smažená křehká srdíčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   24.11.2015

Smažená křehká srdíčka

V dnešní době se každý vyhýbá bílé mouce a smažení, ale sem tam si naše tělo žádá i takovéto méně zdravé pochoutky. Tradiční kolečka jsem vyměnila za srdíčka, vždyť vaříme a pečeme s láskou, tak proč ne i takové tvary. Vypadají super a chutnají ještě lépe. U nás doma nemáme rádi s marmeládou ani s vyšlehanou pěnou, nám stačí pouze posypané cukrem. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
hladká mouka
20 g
čerstvé droždí
3 lžíce
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
1 ks
vejce
1 ks
žloutek
20 g
máslo
1 lžíce
rum
250 ml
teplé mléko
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy prosejeme přes jemné sítko mouku, do středu uděláme důlek a rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Přidáme trochu teplého mléka a necháme chvíli odstát, aby vzešel kvásek.
  2. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě odpočívat půl hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na cca 8 mm plát a pomocí formičky vykrojíme srdíčka. Necháme je odstát zakryté utěrkou 20-30 minut a pak je smažíme v hluboké pánvi nebo ve fritéze v rozpáleném oleji z obou stran.
  4. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek a posypeme je moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář