Smažená krkovička a bramborový salátek

Tak jsem si myslela, jak udělám těm svým koledníkům sváteční obídek. Přišli v půl druhé odpoledne, Kuba s plným košíkem a bez pomlázky, tatínek s opičkou a prihlouplým úsměvem... :( Ale nevadí. I když toto jídlo dělám často, tak se mi hodilo, aby se pohostili. Autor: Danka

Přidal:, 12.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Saláty
Smažená krkovička a bramborový salátek

Suroviny

majonéza
hořčice
nálev z okurek
sůl a mletý černý pepř
brambory
mrkev
hrášek
krkovice
mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Vždycky jsem si říkala, že má moje kolegyně lepší bramborový salát než já a přemýšlela jsem, čím to může být. Už mi to prozradila.
  2. Na ingrediencích jsme se shodly, kouzlo je v postupu.
  3. Já jsem se od maminky naučila prolisovat studené brambory, přidat všechnu zeleninu, osolit, opepřit, přidat hořčici a majonézu, zamíchat a podle potřeby prilít nálev z okurek.
  4. Tentokrát jsem dala na rady své kolegyně a ...
  5. Bramborový salát: Nejdříve si v míse smícháme majonézu, hořčici, nálev z okurek, sůl a mletý černý pepř a důkladně rozmícháme. Pak teprve přidáváme ostatní pevné složky a dámy, prdíme na vařečku!!! Pěkně vlastní, důkladně omytou ručičkou mícháme, dokud se vše krásně nespojí. A pak je dobré nechat salátek do druhého dne pěkně rozležet.
  6. Krkovice obalit v trojobalu a smažiť na oleji. Dobrou chuť.