NejRecept.cz Část dne Oběd Smažená niva a šťouchané brambory s restovanou cibulkou
Smažená niva a šťouchané brambory s restovanou cibulkou
Recept Smažená niva a šťouchané brambory s restovanou cibulkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   30.4.2019

Smažená niva a šťouchané brambory s restovanou cibulkou

Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže... Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
niva
hladká mouka
vejce
mléko
strouhanka
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Nivu nakrájíme na cca 1cm silné trojúhelníky, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  2. Když máme všechny kousky Nivy obalené, zředíme vejce lžící mléka (směs pak lépe nasákne do předešlého obalu), prošleháme, v této směsi každý kousek namočíme a opět obalíme ve strouhance.
  3. Ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a ukládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář