Smažená zapečená krůtí prsa v ořechovém těstíčku

Miluji netradiční jídla. Trochu exotiky do té naší staré kuchyně nezaškodí. Už jsem připravovala i kuřecí řízky obalované v kokosu, které jsem podávala s ananasovým kompotem - to je na havajský styl a dnes jsem zkusila připravit chutná smažená krůtí prsa, která jsem obalovala v ořechovém těstíčku. Oříšky krásně křupou pod zuby po vysmažení a v kombinaci s masem to je docela zajímavá chuť. Nebojte se i takových jídel, jednou za život třeba vyzkoušet všechno. Autor: Izabela

Přidal:, 10.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Smažená zapečená krůtí prsa v ořechovém těstíčku

Suroviny

Suroviny:
1/2 kgkrůtí prsa
špetkasůl
špetkapepř
2 PLhladká mouka na obalení
olej + sádlo na smažení
Těstíčko:
5 ksvejce
1 bal.zakysaná smetana
2 hrstidrcené ořechy
1 bal.prášek do pečiva
mléko
hladká mouka
sůl
mleté koření

Postup přípravy

  1. V surovinách neuvádím množství mouky a mléka, protože každá mouka je jiná a těstíčko má být takové husté jako např. palačinkové.
  2. Krůtí prsa jsem nakrájela na řízky, osolila, okořenila a dala jsem je na 1 hodinu do chladničky.
  3. Připravila jsem si těstíčko. Do mísy jsem dala mouku, přidala jsem vejce, smetanu, sůl, pepř, prášek do pečiva a vše jsem promíchala. Postupně jsem přilévala mléko a když jsem chtěla víc těstíčka, přidávala jsem mouku. Nakonec jsem přidala 2 hrsti drcených ořechů, ale už jsem těsto neředila, protože ořechy nejsou mleté, čili těsto ostalo stejné.
  4. Všechny řízky jsem obalila v hladké mouce a ukládala na sebe. Na pánev jsem dala rozehřát olej a vepřové sádlo 50/50 takže ve stejném poměru. Tuku musí být tolik, aby řízky plavaly a neležely na dně pánve. Postupně jak jsem je namáčela do těstíčka, smažila, tak jsem si připravila plech a ihned jsem je ukládala na plech. Vždy je ukládám tak, aby neležely na plechu vodorovně, ale aby byly částečně ve vzduchu, tím se teplo dostane rovnoměrně všude. Tedy ukládám šikmo.
  5. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. Řízky se pečou pouze 10 min. Potom troubu vypnu a nechám je tam, pokud budu servírovat na stůl. Ořechy dávají masu při konzumaci "šmrnc", jsou příjemně opečené. Dnes jsem je podávala s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Vyzkoušejte toto nebíčko v tlamičce. Řízky jsou na povrchu od zapečení křupavé a uvnitř křehké. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept jsem si upravila takto podle sebe.