Smažená zmrzlina v lupínkovém kabátku

Recept Smažená zmrzlina v lupínkovém kabátku

Přidal: Kvietok278, 9.7.2016

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V létě je nejlepší volba jako osvěžení zmrzlina. Zkoušeli jste ji smažit? Nejdříve ji obalíte ve vajíčku, pak v kukuřičných lupíncích a ponoříte ji na pár vteřin do horkého oleje.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Kvietok278, 9.7.2016

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

zmrzlina dle vlastního výběru
kukuřičné lupínky
vajíčko
čokoláda
čokoládová barevná rýže

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V létě je nejlepší volba jako osvěžení zmrzlina. Zkoušeli jste ji smažit? Nejdříve ji obalíte ve vajíčku, pak v kukuřičných lupíncích a ponoříte ji na pár vteřin do horkého oleje. 
  2. Dostanete křupavou kůrku, která je v kombinaci například s vanilkovou zmrzlinou neodolatelná.
  3. Připravíme si kukuřičné lupínky, které dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je pořádně rozbijeme a přendáme do misky. V druhé misce rozšleháme vajíčko.
  4. Zmrzlina musí být pořádně zmzrnutá. Vytvoříme kuličky, které obalíme nejprve ve vajíčku a poté v lupíncích. Postup můžete opakovat, dostanete tak hrubší kůrku. Obalenou zmrzlinu ponoříme do rozpáleného oleje na 10 sekund a ihned ji vyjmeme.
  5. Na talíři zmrzlinu polijeme čokoládou, posypeme barevnou čokoládovou rýží a můžeme podávat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit