Smažené kefírové bochánky

Velmi jednoduché a chutné. Těsto z kyselého mléka je velmi křehoučké a nadýchané. Autor: Triniti

Přidal:, 7.10.2015
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Smažené kefírové bochánky

Suroviny

1,5 šálkukefír (kyselé mléko)
1 ksvejce
3 lžícekr. cukr
2 lžícerostlinný olej
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkyjedlá soda
2-3 šálkyhladká mouka - podle potřeby
1/2 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vyhneteme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik, abychom dostali hladké těsto, které se nelepí na ruce. Necháme odpočívat cca 20 minut.
  2. Pak na pomoučené pracovní desce těsto spracujeme do velkého obdélníku (hrubé cca 1 cm) a nakrájíme menší obdélníky. Uprostřed každého obdélníku uděláme zářez a jednu stranu přes díru provlékneme.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata. Upečené posypeme moučkovým cukrem.