Smažené kefírové bochánky

Velmi jednoduché a chutné. Těsto z kyselého mléka je velmi křehoučké a nadýchané. Autor: Triniti

Přidal:, 7.10.2015
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Smažené kefírové bochánky

Suroviny

1,5 šálkukefír (kyselé mléko)
1 ksvejce
3 lžícekr. cukr
2 lžícerostlinný olej
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkyjedlá soda
2-3 šálkyhladká mouka - podle potřeby
1/2 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vyhneteme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik, abychom dostali hladké těsto, které se nelepí na ruce. Necháme odpočívat cca 20 minut.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Pak na pomoučené pracovní desce těsto spracujeme do velkého obdélníku (hrubé cca 1 cm) a nakrájíme menší obdélníky. Uprostřed každého obdélníku uděláme zářez a jednu stranu přes díru provlékneme.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata. Upečené posypeme moučkovým cukrem.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky