Smažené kefírové bochánky

Recept Smažené kefírové bochánky

Přidal: , 7.10.2015

Kategorie: Moučníky, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velmi jednoduché a chutné. Těsto z kyselého mléka je velmi křehoučké a nadýchané. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 7.10.2015

Kategorie: Moučníky, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1,5 šálkukefír (kyselé mléko)
1 ksvejce
3 lžícekr. cukr
2 lžícerostlinný olej
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkyjedlá soda
2-3 šálkyhladká mouka - podle potřeby
1/2 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vyhneteme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik, abychom dostali hladké těsto, které se nelepí na ruce. Necháme odpočívat cca 20 minut.
  2. Pak na pomoučené pracovní desce těsto spracujeme do velkého obdélníku (hrubé cca 1 cm) a nakrájíme menší obdélníky. Uprostřed každého obdélníku uděláme zářez a jednu stranu přes díru provlékneme.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit