Smažené koblihy z těsta ze slazeného kondenzovaného mléka

Koblížky milují hlavně děti. Pokud jste měli i vy své dětství plné sladkých dobrot od babičky nebo od maminky, dopřejte to i svým dětem. Někdy jim třeba dopřát i takovou dobrotu, sice velmi kalorickou, ale vynikající. Těsto je připraveno ze slazeného kondenzovaného mléka, je sice sladké, ale pokud zohledníme, že je neplníme džemem ani nutelou, tak můžeme být docela spokojeni. Autor: Triniti

Přidal:, 12.5.2017
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
Recept Smažené koblihy z těsta ze slazeného kondenzovaného mléka

Suroviny

1 plechovkakondenzované mléko slazené
4 ksvejce
1/2 lžičkyjedlá soda
1 PLocet
500 ghladká mouka
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme se slazeným kondenzovaným mlékem, přidáme jedlou sodu, kterou rozpustíme v jedné lžíci octa a postupně přidáváme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které není příliš tuhé.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z těsta uděláme dlouhý válec, který nakrájíme na stejné kousky. Každý kousek ještě v rukou zpracujeme do kuličky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, aby neměli v sobě mnoho oleje a necháme je chvíli vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pak je poprášíme moučkovým cukrem (nejlépe je cukr prosít přes sítko) a můžeme podávat.