Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku

Kuřecí řízky známe v klasickém trojobalu. Pokud však trojobal obohatíte o parmazán nebo i o jiný sýr, jaký máte rádi, dostanete velmi chutné řízky k nedělnímu obědu. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Přidal:, 18.3.2016
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Recept Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku

Suroviny

600 gkuřecí prsa
50 gčerstvě nastrouhaný parmazán
3 ksvejce
4 lžícemléko
4 lžícehladká mouka
olej na smažení
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. V misce utřeme vajíčka, mléko, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán.
  3. Do druhé misky nasypeme mouku a můžeme obalovat.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Nejdříve v mouce a pak v těstíčku. Můžete i vícekrát opakovat, budete mít hrubší obal.
  5. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Smažené řízky ukládáme do misky, na dno můžete dát papírový ubrousek, aby vsal přebytečný olej.
  7. Podáváme se salátem, bramborami. Já jsem připravila klasické bramborové pyré s petrželkou a k tomu zeleninová obloha.