NejRecept.cz Sladká jídla Palačinky Smažené palačinky plněné šunkou, sýrem a kukuřicí
Smažené palačinky plněné šunkou, sýrem a kukuřicí
Recept Smažené palačinky plněné šunkou, sýrem a kukuřicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nikuš Domankušová

Slané palačinky jsou sice méně oblíbené než ty sladké, ale to neznamená, že nejsou stejně chutné a dobré. Právě naopak. Když je naplníte tím, co máte rádi, a osmažíte, jsou křupavé a umí perfektně zasytit. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.7.2025

Smažené palačinky plněné šunkou, sýrem a kukuřicí

Slané palačinky jsou sice méně oblíbené než ty sladké, ale to neznamená, že nejsou stejně chutné a dobré. Právě naopak. Když je naplníte tím, co máte rádi, a osmažíte, jsou křupavé a umí perfektně zasytit. Autor: Nikuš Domankušová

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Palačinky:

podle potřeby
vejce
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
mléko
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej

Náplň:

podle potřeby
šunka
podle potřeby
sýr
podle potřeby
kukuřice

Trojobal:

podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
vejce
podle potřeby
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Slané palačinky jsou rychlým, chutným a jednoduchým obědem, který si určitě zamilujete. Plnit je můžete čímkoli. Já jsem zvolila kombinaci šunky, sýra a kukuřice, ale hodí se i brokolice, salám, kuřecí maso, mozzarella, žampiony nebo cokoli jiného, co máte rádi.

  1. Nejprve si připravíme palačinky klasicky, jak jsme zvyklí. Místo cukru ale do těsta přidáme trochu soli.
  2. Hotové palačinky plníme náplní podle svých preferencí. V mém případě to byla šunka, sýr a kukuřice.
  3. Naplněné palačinky důkladně zabalíme, aby se při smažení náhodou neotevřely, a obalíme je v trojobalu – hladké mouce, vejci a strouhance.
  4. Obalené palačinky smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran. Dáváme si ale pozor, abychom je nespálili.
  5. Osmažené palačinky pokládáme na talíř nebo tác vyložený papírovými utěrkami. Ty nasají přebytečný olej.

Hotové palačinky podáváme hned po osmažení, kdy jsou křupavé a teplé. Připravit si k nim můžete i domácí dresink. Hodí se například tento česnekový, který můžete použít místo tatarské omáčky nebo majonézy.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář