NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Smažené pudinkáče
Smažené pudinkáče
Recept Smažené pudinkáče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Pudingáče každý zná pečené z trouby. Vyzkoušejte je připravit na styl koblih. Je to sice nezdravá varianta, ale o to chutnější a jednou za čas si přece můžeme dopřát i nezdravá jídla.

NejLucka NejLucka    ·   15.9.2016

Smažené pudinkáče

Pudingáče každý zná pečené z trouby. Vyzkoušejte je připravit na styl koblih. Je to sice nezdravá varianta, ale o to chutnější a jednou za čas si přece můžeme dopřát i nezdravá jídla.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubé mouky
30 g
droždí
65 g
cukru
250 ml
vlažného mléka
60 g
másla
1 ks vejce + 1 žloutek
špetka soli
2 lžíce rumu
citrónová kůra z 1/2 citronu
olej na smažení vdolků

Krém:

500 ml
mléka
2 balení
vanilk. pudinku
4 lžíce
krupicové cukru
125 g
máslo
dle chuti
rum
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce rozetřeme droždí s 1 lžičkou cukru, přidáme 100 ml vlažného mléka a 1 lžíci mouky, promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to cca 15 minut.
  2. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme zbytek cukru, nastrouhanou citrónovou kůru, vejce se žloutkem, rum, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (musí být vlažné, ne teplé!). Vařečkou, rukama anebo za pomoci kuchyňského robotu vypracujeme hladké nelepící těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 45 minut.
  3. Z vykynutého těsta vyválíme na lehce pomoučněném vále plát silný 1-1,5 cm. Pomocí hrnečku vykrojíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme je 20 minut vykynout. V hrnci rozpálíme olej.
  4. Vdolky osmažíme v horkém tuku dozlatova i z druhé strany. Z pánve je vyjmeme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
  5. Slepujeme vanilkovým krémem. Krém: uvaříme pudink z 500 ml mléka, 2 balení pudinku a 4 lžic krupicové cukru. Až pudink vychladne, tak do něj po malých kostičkách zašleháme 1/2 kostky másla, krapet rumu a dáme do lednice ztuhnout.

Můj blog: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář