Smaženice - oblíbená rychlá snídaně

Sezóna hub je pomaličky u konca, tedy u mě už ne pomaličky, ale úplně, tak jsem si zásoby, které mi donesla kamarádka nabalila do sáčků a odložila do mrazničky. Nyní je pomalu vytahuji a připravuji fantastická jídla, která neodmítne žádný milovník hub. Večer vyjmeme z mrazáku, ráno máme rozmražené a chutné snídaně je za pár minut na stole. K tomu křupavý chlebík a můžeme se pustit do nového pracovního dne. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 25.10.2017
Kategorie: Chuťovky, 15 minutovky
Smaženice - oblíbená rychlá snídaně

Suroviny

200 gmražených hub
4 ksvejce
1 kscibuli
1 lžícisádla
1 lžícimásla
1 lžičkadrceného kmínu
dle chutisůl, pepř
pažitku na posypání

Postup přípravy

  1. Houby necháme rozmrazit.
  2. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Přidáme vajíčka necháme je srazit. Podle chuti případně dosolíme.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem. Výborná je i na topnce nebo opečeném toustu.

Můj blog: Vaření s Tomem