Smažený celer se sýrem a šunkou
Když jsem byla mladší, tak jsem si ho smažila samotný, chutnal mi. Dnes takhle se šunkou a sýrem. K tomu vařené brambory a hlavní jídlo hotové. Autor: Rebeka (Naďa I.)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 ksvětší celer
100 gplátkového sýra (ideálně salámový, kulatý)
100 gšunky
hladká mouka, vejce, strouhanka (klasický trojobal)
sůl, pepř
sádlo nebo olej na smažení
- Celerovou bulvu oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka.
- V osolené vodě vaříme do poloměkka cca 7 minut. Na sítku necháme okapat a pak ještě vysušíme papírovou utěrkou.
- Mezi dvě kolečka celeru vložíme plátek sýra a šunky, lehce osolíme a opepříme.
- Obalujeme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Nezapomeneme na boky a obal řádně přimáčkneme. Ve vyšší vrstvě smažíme do zlatava.
- Podáváme s vařenými brambory, šťouchačkami nebo br. kaší.
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU