Smažený knedlíček ve vajíčku

Jídlo mého dětství. Když jsme měli k obědu segedínský guláš nebo jinou omáčku s knedlíkem, tak na večeři vždy byly připraveny tyto jednohubky, které zaženou hlad. Smažený knedlík v rozšlehaném vajíčku namísto chleba. Je to mnohem lepší chuťovka jako klasický chlebíček. Autor: Triniti

Přidal:, 22.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený knedlíček ve vajíčku

Suroviny

1 ksknedlík
4 ksvejce
dle chutisůl, pepř
dle potřebyolej

Postup přípravy

  1. Jednoduchá příprava, která vám nezabere více než půl hodinku. Samozřejmě, pokud se nepustíte do smažení dvou celých knedlíků.
  2. Vajíčko rozšleháme v hlubší misce, osolíme a opepříme a postupně obalujeme každý kousek. Neobalujeme dopředu, protože knedlík velmi nasákne vajíčkem a pak se drolí.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.