Smažený knedlík ve vajíčku

Taková stará dobrá klasika nikdy není špatná. Pamatujete si své prázdniny u prarodičů? Každý má vzpomínky na svou babku, která strávila hodně času v kuchyni, aby vykouzlila svým vnoučatům to nejlepší jídlo pod sluncem. Moje vzpomínky na prarodiče jsou ty nejkrásnější i co se týče jídla. Smažený knedlík samozřejmě nesměl chybět v seznamu těchto jídel. Autor: Karambola

Přidal:, 11.9.2018
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Smažený knedlík ve vajíčku

Suroviny

starší knedlík
sůl, pepř
vajíčko
olej

Postup přípravy

  1. Starší knedlík nakrájíme na tenčí kousky, které obalujeme ve vajíčku. Vajíčko opepříme a osolíme a pořádně vymícháme vidličkou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova z obou stran.
  3. Po vysmažení ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Já si pamatuji, že při podávání je babička ještě potírala domácím kečupem nebo hořčicí. K tomu čerstvá cibule nebo domácí zeleninka.