NejRecept.cz Část dne Oběd Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami
Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami
Recept Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

Klasický oběd pro nenáročné mlsouny a milovníky květáku. Oběd vhodný pro vegetariány. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   18.3.2015

Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami

Klasický oběd pro nenáročné mlsouny a milovníky květáku. Oběd vhodný pro vegetariány. Mňamka!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 hlávka
květák
2 ks
vejce
100 ml
mléka
1 lžička
vegeta
sůl
hl. mouka
strouhanka
olej na smažení

Příloha:

brambory
petrželka
sůl
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě obvaríme tak 5 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Z vajec, mléka mouky a vegety si metličkou vyšleháme tekuté těstíčko. Množství mouky není záměrně, třeba přidat podle hustoty těstíčka.
  3. Květák si po několika kouscích naházíme do těstíčka, promícháme, přendáme do strouhanky promícháme a je obalen.
  4. Smažíme ve fritéze nebo v hlubší pánvi, aby květák v oleji plaval.
  5. Příloha: Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme je v osolené vodě. Hotové polijeme rozpuštěným máslem a posypeme petrželkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář