NejRecept.cz Maso Vepřové maso Smažený řízek v trojobalu
Smažený řízek v trojobalu
Recept Smažený řízek v trojobalu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Smažené řízky jsou klasikou v každé domácnosti. Uvnitř měkkoučké a z venku vynikající křupavé. Používáme kukuřičnou mouku.

Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   22.1.2015

Smažený řízek v trojobalu

Smažené řízky jsou klasikou v každé domácnosti. Uvnitř měkkoučké a z venku vynikající křupavé. Používáme kukuřičnou mouku.

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
vepřová plec
3 ks
vejce
kukuřičná mouka
strouhanka
sůl
pepř
smetana sladká
vepřové sádlo
olej
brambory
máslo
sůl
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Množství surovin závisí na tom, jak hrubý obal chceme mít (můžeme obalovat i dva krát pro hrubší a křupavější řízky).
  2. Masíčko si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme podle chuti a ukládáme je na sebe. Každý plátek masa nezapomínáme potřít smetanou. Takto naskládané pláty masa si odložíme do lednice na půl hodinu.
  3. Dokud se masíčko chladí v lednici, připravíme si brambory - ty oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě vaříme do měkka. Uvařené scedíme, přidáme máslo a sůl podle chuti. Vymícháme na kaši.
  4. Do misek si připravíme suroviny na obalování. Do jedné si dáme vajíčka, do druhé kukuřičnou mouku a do třetí strouhanku. Řízky si vybereme z chladničky a obalujeme - nejdříve mouku, pak vajíčko a nakonec strouhanka. Postup můžeme opakovat v případě, že chceme hrubší obal.
  5. Na pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme k ní olej a smažíme. Když řízky vložíme do rozehřáté masti, snížíme plyn a zakryjeme pokličkou - takto budou křupavější. Smažené řízky ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  6. Podáváme horké s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Izabelka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář