Směs do polévek, omáček nebo základ na chutnou pomazánku - v zimě jako byste našli

Zeleninu ze zahrady je třeba pomalu sesbírat a uskladnit. Jeden ze skvělých tipů jak si uchovat zeleninu během celé zimy jako čerstvou je zamrazit ji. Předejdete tak možnému hnití, případně nenakrmíte hladové zvířátka během zimy. Určitě si vyzkoušejte nabalit i polévkové směsi. Pak to určitě oceníte, když jen vyberete sáček z mrazničky a dáte zeleninu do hrnce.

Přidal:admin, 19.9.2017
Kategorie: Tipy a triky, Polévky
Směs do polévek, omáček nebo základ na chutnou pomazánku - v zimě jako byste našli

Suroviny

1 kgcibule
1 kgmrkev
1 kgpaprika (nejlépe barevná)
1 kgrajčata
petrželka
celerová nať

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou papriku a na menší kousky nakrájené rajče. Pokud nemáte rádi slupky, nejdříve je oblanžírujte. Spařte je vroucí vodou, nechte 1-2 minuty ve vodě, pak je dejte do ledové vody a potom stáhněte slupku.
  2. Celou zeleninu promíchejte, přidejte nasekanou celerovou a petrželku a můžete plnit sáčky.
  3. Objem sáčků záleží na tom, jak často vaříte nebo kolik strávníků doma máte. Raději naplňte více sáčků, pak můžete vybrat i 2 najednou, jak navařit mnoho a pak to nemá kdo jíst :)

Zdroj: Vk