NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Smetanová bublanina
Smetanová bublanina
Recept Smetanová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   10.6.2016

Smetanová bublanina

Jemná, nadýchaná a chutná bublanina. Těsto je křehké ze zakysané smetany. Autor: Naďa I. (Rebeka)

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
80 g
měkkého másla
3 ks
vejce (větší stačí 2)
300 g
polohrubé mouky
150 g
krupicového cukru
200 g
16% kysané smetany
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr s rumovou příchutí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo s cukry a žloutky ušleháme do husté pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Do žloutkové hmoty přidáme zakysanku, kterou necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Mouku a kypřící prášek prosijeme a na střídačku a po částech přidáváme společně s bílkovým sněhem do žloutkové hmoty.
  3. Menší pekáček (35 x 24 cm) s vyšším okrajem vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto pomocí stěrky vyrovnáme do pekáčku a přidáme libovolné sezonní ovoce: jahody, třešně, višně, rybíz... pokud máme větší např. meruňky nebo broskve, tyto překrájím na menší kousky.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. cca 20 až 25 min. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář