NejRecept.cz Část dne Oběd Smetanová houbovka s bramborem
Smetanová houbovka s bramborem
Recept Smetanová houbovka s bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Houbová sezóna pokračuje. Domácí houbová omáčka se šlehačkovou a zakysanou smetanou. Nebíčko v tlamičce. Někdy jako přílohu podávám knedlík, někdy pouze kousek křupavého čerstvého chleba a tentokrát jsem dělala jen vařené brambůrky a posypala jsem je nasekanou pažitkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   3.10.2017

Smetanová houbovka s bramborem

Houbová sezóna pokračuje. Domácí houbová omáčka se šlehačkovou a zakysanou smetanou. Nebíčko v tlamičce. Někdy jako přílohu podávám knedlík, někdy pouze kousek křupavého čerstvého chleba a tentokrát jsem dělala jen vařené brambůrky a posypala jsem je nasekanou pažitkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 800 g
(miska) čerstvých hub
1 ks
středně velká cibule
2 lžíce
másla + 1 lžíce sádla
1 bal.
smetana ke šlehání 33%
1 bal.
kysaná smetana
cca 800 ml
mléko
2 ks
bobkové listy
5 kuliček
nového koření
dle chuti
sůl, pepř
2 lžíce
octa
2 lžičky
cukru
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 lžičky
drceného kmínu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Očištěné houby nakrájíme. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přihodíme houby, okmínujeme, opepříme a osolíme. Mícháme, a jakmile pustí vodu, přidáme bobkový list, nové koření, podleme malým množstvím vody a dusíme doměkka cca 15 minut (záleží na druhu hub).
  3. Šlehačku, zakysanku a mouku rozmícháme společně s mlékem a přidáme k houbám. Na mírném plameni necháme 15 minut provářet. Dochutíme octem, cukrem (ten být nemusí, ale zvýrazní chuť omáčky), dosolíme podle chuti.
  4. Podle potřeby doředíme mlékem do požadované hustoty.
  5. Podáváme s kynutým či houskovým knedlíkem, bramborem nebo těstovinami.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář