Smetanová omáčka s rýží

Jednoduchá zeleninová omáčka, která je vhodnou k jakémukoliv masu. Autor: Romča

Přidal:, 26.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Recept Smetanová omáčka s rýží

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plátekmásla
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 kssmetana
3 lžícehrašky nebo hladké mouky
1 ldomácího zeleninového vývaru
dle potřebysůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na kousku másla orestujeme cibuli, nastrouhanou mrkev a petržel , podlijeme domácím zeleninovým vývarem a chvíli povaříme , pak zahustíme hraškou nebo moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
  3. I bez masa chutná tato omáčka skvěle , můžete si do ní přidat i houby , nebo uvařené vajíčko.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem