Smetanová pizza s česnekem

Máte rádi pizzu? Pokud ano, vyzkoušejte si připravit tuto a namísto rajčatového základu použijte smetanu.

Přidal:, 16.12.2014
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla
Recept Smetanová pizza s česnekem

Suroviny

Těsto:
2,5 dlvoda
50 dkgpolohrubá mouka
5 dkgdroždí čerstvé
1 lžičkasůl
1 lžičkakr. cukr
2 lžíceolivový olej
Základ:
3 dlsmetana
5 stroužkyčesnek
2 ksvelká cibule červená
40 dkgkukuřice
10 dkgslanina
10 dkgšunka
20 dkgsýr

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme papírem.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Droždí si přidáme do vody spolu s cukrem a necháme ho vykvasit.
  3. Ostatní ingredience na těsto si smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě cca půl hodinu.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Vykynuté těsto si dáme na plech, potřeme ho zakysanou smetanou, kterou jsme si smíchali s prolisovaným česnekem.
  5. Šunku, slaninu, cibuli si nakrájíme na malé kousky a dáme je na smetanový základ. Posypeme kukuřicí a dáme péct do trouby. Těsně před koncem posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce