Smetanové řezy s ovocem

Tyto řezy jsem pekla na stužkovou. Zmizely ze stolu za pár minut a já jsem měla dobrý pocit, že jsem upekla něco, co každému chutnalo. Samozřejmě ovoce můžete použít podle sezóny nebo podle toho, co máte doma po ruce, případně co chcete zlikvidovat z komory :) Autor: dorisa

Přidal:, 19.12.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Smetanové řezy s ovocem

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
150 gmouka polohrubá
150 gkrystalový cukr
5 PLhorká voda
5 PLolej rostlinný
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
Krém:
600 mlmléko
3 ksZlatý klas
6 PLcukr
2 kelímkyzakysaná smetana
1 balíčekpiškoty
150 mlsilná černá káva
Vrch:
2 balíčkyšlehačka v prášku
300 mlmléka
450 gdrobné ovoce mražené
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Utřeme si žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct na 180 st..Tip: Velikonoční mazanec
  2. Krém:
    Z mléka, zlatého klasu a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladit a do vychladlého vmícháme 2 zakysané smetany.
  3. Polovinu krému natřeme na těsto, na krém rozložíme ovoce podle chuti, poklademe piškoty namáčené v silné kávě. Pak zase navrstvíme druhou část krému.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Pak vyšleháme šlehačku podle návodu na obalu. Šlehačkou potřeme celý koláč. Ozdobíme kakaovým práškem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa