NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Smetanovo-jahodová hrnková bublanina se sladkým tvarohovým překvapením.
Smetanovo-jahodová hrnková bublanina se sladkým tvarohovým překvapením.
Recept Smetanovo-jahodová hrnková bublanina se sladkým tvarohovým překvapením.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tak rychlá a velmi chutná. S kopečky oslazeného tvarohu a svěžím ovocem. Tentokrát jsem použila jahody a udělala jsem tak první jahodovou bublaninu letošního roku. Děti i všichni dospělí si ji okamžitě zamilovali, takže už teď vím, že ji brzy upeču znovu. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.3.2025

Smetanovo-jahodová hrnková bublanina se sladkým tvarohovým překvapením.

Tak rychlá a velmi chutná. S kopečky oslazeného tvarohu a svěžím ovocem. Tentokrát jsem použila jahody a udělala jsem tak první jahodovou bublaninu letošního roku. Děti i všichni dospělí si ji okamžitě zamilovali, takže už teď vím, že ji brzy upeču znovu. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 hrnek = 200 ml
4 ks
vejce
2 hrnky
krystalový cukr
1 hrnek
olej
1 hrnek
šlehačka
3 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
250 g
jemný tvaroh
3 lžíce
moučkový cukr
podle chuti
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Tvaroh, který jsem v bublanině použila, jsem nijak nezahušťovala. Obvykle totiž na zahuštění používám pudinkový prášek nebo škrob. Tentokrát to však vůbec nebylo nutné. Tvaroh krásně ztuhl a těsto bublaniny dokonale doplnil.

  1. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny. Přidáme smetanu a olej. Krátce zašleháme a přidáme vanilkový cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva.
  2. Připravené těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a navrch rozložíme na kousky nakrájené ovoce. V mém případě to byly jahody. Mezi jahody lžičkou navršíme kopečky tvarohu, který jsme osladili moučkovým cukrem.
  3. Připravenou bublaninu dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut – sledujeme.
  4. Po upečení povrch posypeme moučkovým cukrem.

Bublanina je vláčná, nadýchaná a velmi dobrá. Kombinace tvarohu a ovoce je jednoduše dokonalá. Pokud byste ale chtěli vyzkoušet i jiné recepty, podívejte se na naši sbírku nejlepších ovocných bublanin. Určitě si v ní přijdete na své.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář