Smetanový vepřový perkelt se špeclemi

Recept Smetanový vepřový perkelt se špeclemi

Přidal: , 10.6.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Smetanový vepřový perkelt se špeclemi. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 10.6.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Perkelt:

0,75 kgvepřového masa
1 kscibule
1 PLsádla
1 PLmletá sladká paprika
1 kelímeksladké smetany
1 kelímekzakysané smetany
2 PLhladké mouky
dle chutisůl, pepř

špecle:

4 ksvejce
400 gpolohrubé mouky
dle potřebymléko
dle chutisůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na sádle.
  2. K cibuli přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme lžíci mouky a zamícháme. Mírně podlijeme horkou vodou. Přidáme papriku a mícháme, dokud se voda nevypaří a paprika se lehce zarestuje.
  3. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí masa.
  4. Mezitím si připravíme špecle: vejce smícháme s moukou a solí a přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hustší těstíčko. To protlačíme haluškovým sítem do vroucí vody. Po vyplutí na povrch vaříme špecle ještě 3 minuty.
  5. Uvařené špecle slijeme a propláchneme studenou vodou.
  6. Měkké maso z omáčky vyjmeme a omáčku necháme vychladnout. Do zchladlé omáčky vmícháme smetany smíchané s moukou a povaříme 15 minut. Vrátíme maso, společně prohřejeme a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit