Šneci s ořechovou a makovou náplní

Nedávno jsem pekla klasické kynuté ořechovníky a makovníky, ale při procesu výroby mě napadlo, co když je nakrájím jako klasické slané pizzovníky. Tak jsem zkusila a vyšli z toho krásné vosí hnízda s bohatou vrstvou nádivky. Krásně během pečení narostly.

Přidal:, 8.11.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šneci s ořechovou a makovou náplní

Suroviny

20 gdroždí
1 lžícecukru
150 mlmléka
300 ghladké mouky
100 gmásla
2 ksžloutky
1 lžičkasoli
1 vejce na potření
maková náplň
ořechová náplň

Postup přípravy

  1. Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Ke kvásku přidáme ostatní ingredience – mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné, nikoliv horké), žloutky, sůl, zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
  3. Část vykynutého těsto rozválíme na vále na tenký obdélník, potřeme ho ořechovou naplní, těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem), necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem. Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, na 180 st. asi 20 min.
  5. To samé uděláme s makovou náplní.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč

Zdroj: Vaření a pečení s radostí