Šneci s ořechovou a makovou náplní

Nedávno jsem pekla klasické kynuté ořechovníky a makovníky, ale při procesu výroby mě napadlo, co když je nakrájím jako klasické slané pizzovníky. Tak jsem zkusila a vyšli z toho krásné vosí hnízda s bohatou vrstvou nádivky. Krásně během pečení narostly.

Přidal:, 8.11.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Šneci s ořechovou a makovou náplní

Suroviny

20 gdroždí
1 lžícecukru
150 mlmléka
300 ghladké mouky
100 gmásla
2 ksžloutky
1 lžičkasoli
1 vejce na potření
maková náplň
ořechová náplň

Postup přípravy

  1. Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme ostatní ingredience – mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné, nikoliv horké), žloutky, sůl, zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
  3. Část vykynutého těsto rozválíme na vále na tenký obdélník, potřeme ho ořechovou naplní, těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem), necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, na 180 st. asi 20 min.
  5. To samé uděláme s makovou náplní.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí