Sníh: bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu, po lžících zašlehat cukr a nad párou ještě asi 20 minut, dokud není sníh lesklý a tuhý. Plech vyložíme papírem a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme asi 6 cm tyčinky. Sušíme je při teplotě 70-80 ° C asi 40 minut, podle potřeby i déle.
Náplň: nad párou vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do zhoustnutí, pak přidáme čokoládu, mícháme dokud se nerozpustí a kakao. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, po částech přidáme vychladlou pěnu a spojíme na hladký krém.
Vychladlé tyčinky spojujeme čokoládovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Odložíme na chladné místo, aby krém ztuhl a podáváme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blazena Sadovska