Sněhový závin

Výborné vánoční cukroví možná nevypadá lákavě ale je vynikající, křehké těsto s křupavou bílkovou nádivkou s ořechy. Autor: cleopatra

Recept Sněhový závin

Suroviny

Těsto:
10 gkvasnice
mléko dle potřeby
400 gpolohrubá mouka
4 ksžloutky
250 gmáslo nebo hera
Nádivka:
5 ksbílků
340 gkrystalový cukr
ořechy nahrubo nasekané

Postup přípravy

  1. Výborné vánoční cukroví možná nevypadá lákavě ale je vynikající, křehké těsto s křupavou bílkovou nádivkou s ořechy.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na těsto si do trochy mléka rozdrobíme kvasnice, nenecháme je nakynout. Nalijeme do misky s moukou, žloutky a máslem vypracujeme těsto a necháme odpočívat v ledničce.
  3. Zatím si nad párou vyšleháme bílky s cukrem do husté pěny, do které přidáme nahrubo nasekané ořechy. Těsto si rozdělíme, já jsem na tři části, rozválíme na plát a natřeme nádivkou, stočíme do rolády a nakrájíme na kolečka. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi 20 minut, sledujeme podle toho jak peče vaše trouba.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Já jsem ukládala klasicky na plech ale když chcete můžete poskládat do mufinkového plechu budou rovnoměrněji.