NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Sněhuláci z křehkého lineckého těsta, které se rozplývá na jazyku.
Sněhuláci z křehkého lineckého těsta, které se rozplývá na jazyku.
Recept Sněhuláci z křehkého lineckého těsta, které se rozplývá na jazyku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Úžasný tvar, vynikající nápad a lahodná chuť. Sněhulák je pomocí formičky vykrojený do lineckého kolečka, naplněný bílou čokoládou a ozdobený tou tmavou. Děti se těmto koláčkům určitě potěší. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.10.2024

Sněhuláci z křehkého lineckého těsta, které se rozplývá na jazyku.

Úžasný tvar, vynikající nápad a lahodná chuť. Sněhulák je pomocí formičky vykrojený do lineckého kolečka, naplněný bílou čokoládou a ozdobený tou tmavou. Děti se těmto koláčkům určitě potěší. Autor: Karambola

40 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny

Koláčky

125 g
máslo
1 ks
žloutek
70 g
olej
3 lžíce
práškový cukr
3 lžíce
bramborový škrob
1 bal.
vanilkový cukr
300 g
hladká mouka

Na ozdobu:

podle potřeby
bílá čokoláda
podle potřeby
oranžové barvivo
podle potřeby
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření

Linecké koláčky jsou neodmyslitelnou součástí každých Vánoc. Pokud byste však letos chtěli trochu zaexperimentovat, můžete si připravit tyto sněhuláky. Spojení jemného těsta s bílou a tmavou čokoládou je k nezaplacení.

  1. Všechny suroviny smícháme pomocí háku do jednotné hmoty.
  2. Těsto je pružné a dobře se s ním pracuje. Vyválíme ho mezi dvěma pečicími papíry a vykrojíme kolečka, která opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu je dotvoříme. Malým kulatým vykrajovátkem, v mém případě to byla zdobicí špička, vykrojíme kolečka do tvaru sněhuláka.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, asi 7 minut – sledujeme.
  4. Po upečení je necháme na papíře vychladnout. Do sněhuláka lžičkou navrstvíme rozpuštěnou bílou čokoládu a necháme ji zatuhnout.
  5. Tmavou čokoládou dotvoříme knoflíky, ruce jako větvičky a oči. Oranžovým potravinářským barvivem vytvoříme mrkev jako nos.

Hotové linecké koláčky  skladujeme stejně jako vanilkové rohlíčky nebo perníčky – v uzavíratelné nádobě na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář