NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Šnekový beránek - velikonoční pečení
Šnekový beránek - velikonoční pečení
Recept Šnekový beránek - velikonoční pečení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   29.3.2018

Šnekový beránek - velikonoční pečení

Tak toto je bomba. Skvělý nápad na beránka bez formy. Pečete na plechu z kynutého těsta a vyhrajete se s těstem dokonale. Zapojit do pečení můžete i děti, určitě vám pomohou a hlavně se zabavíte. Na oči a nos jsem použila rozinky a nakolik nemám ráda v těste rozinky, tak jsem je vynechala. Vy klidně přidejte. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
8 g
sušené droždí
1 PL
cukr
1 lžička
sůl
300 ml
mléko
2 ks
žloutek
50 g
máslo
2 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasický způsobem uděláme kynuté těsto. Nejdříve v troše teplého mléka rozpustíme lžičku cukru a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny zpracujeme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých vytvarujeme váleček a následně tvarujeme podle obrázku beránka.
  4. Na papíře na pečení ho necháme kynout ještě půl hod. a pak ho potřeme rozšlehaným vejcem. Nezapomeňte na oči a nos z rozinek.
  5. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář