Šnekový beránek - velikonoční pečení

Recept Šnekový beránek - velikonoční pečení

Přidal: Triniti, 29.3.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Pečivo, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak toto je bomba. Skvělý nápad na beránka bez formy. Pečete na plechu z kynutého těsta a vyhrajete se s těstem dokonale. Zapojit do pečení můžete i děti, určitě vám pomohou a hlavně se zabavíte. Na oči a nos jsem použila rozinky a nakolik nemám ráda v těste rozinky, tak jsem je vynechala. Vy klidně přidejte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 29.3.2018

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Pečivo, Velikonoce

SUROVINY

500 ghladká mouka
8 gsušené droždí
1 PLcukr
1 lžičkasůl
300 mlmléko
2 ksžloutek
50 gmáslo
2 PLolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Klasický způsobem uděláme kynuté těsto. Nejdříve v troše teplého mléka rozpustíme lžičku cukru a přidáme droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny zpracujeme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých vytvarujeme váleček a následně tvarujeme podle obrázku beránka.
  4. Na papíře na pečení ho necháme kynout ještě půl hod. a pak ho potřeme rozšlehaným vejcem. Nezapomeňte na oči a nos z rozinek.
  5. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit