NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Snickers roláda s arašídy a karamelem. Nepraskne, snadno se zatočí a zamiluje si ji každá návštěva.
Snickers roláda s arašídy a karamelem. Nepraskne, snadno se zatočí a zamiluje si ji každá návštěva.
Recept Snickers roláda s arašídy a karamelem. Nepraskne, snadno se zatočí a zamiluje si ji každá návštěva.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Snickers roláda je zákusek, který se zalíbí dospělým i dětem. Já jsem ho připravovala během všedního dne jako sladkost ke kávě, ale hodí se i na různé oslavy nebo posezení s blízkými. Příprava těsta i náplně je jednoduchá, takže ji zvládne i začátečník.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   16.1.2025

Snickers roláda s arašídy a karamelem. Nepraskne, snadno se zatočí a zamiluje si ji každá návštěva.

Snickers roláda je zákusek, který se zalíbí dospělým i dětem. Já jsem ho připravovala během všedního dne jako sladkost ke kávě, ale hodí se i na různé oslavy nebo posezení s blízkými. Příprava těsta i náplně je jednoduchá, takže ji zvládne i začátečník.

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
65 g
krupicový cukr
špetka
sůl
60 g
hladká mouka
15 g
kakao
1/2 lžičky
prášek do pečiva
25 ml
rostlinný olej

Karamelová vrstva:

115 g
krupicový cukr
50 g
máslo
80 g
33 % smetana ke šlehání
1/2 lžičky
sůl
65 g
pražené arašídy

Smetanový krém:

150 g
mascarpone nebo tvaroh
15 g
moučkový cukr
75 g
33 % smetana ke šlehání

Poleva:

100 g
mléčná čokoláda
20 ml
rostlinný olej
50 g
pražené arašídy
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Těsto na roládu je měkké a pružné. Velmi dobře se s ním pracuje a při rolování nepraská ani se netrhá. Velmi snadno ho naplníte a zatočíte. Nejraději používám smetanový krém, který je svěží a výborně doplňuje těsto i čokoládovou polevu.

  1. Do mísy rozbijeme vejce, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. Šleháme přibližně 7 až 8 minut.
  2. Následně do směsi postupně prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva a znovu prošleháme. Poté do těsta zašleháme olej a vlijeme ho na plech o rozměrech 20 x 30 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut.
  3. Upečené těsto vytáhneme z trouby, stáhneme z něj pečicí papír, srolujeme pomocí utěrky a necháme vychladnout.
  4. Mezitím připravíme karamelovou vrstvu. Do pánve nasypeme krupicový cukr, který necháme zkaramelizovat. Když zhnědne a má tekutou konzistenci, přidáme máslo a promícháme.
  5. Když se máslo rozpustí, přilijeme smetanu, přidáme sůl, znovu promícháme a přelijeme do misky. Do karamelové směsi přisypeme arašídy a dáme stranou.
  6. Na smetanový krém vyšleháme mascarpone nebo tvaroh s moučkovým cukrem a smetanou.
  7. Vychladlé těsto rozbalíme, naneseme na něj karamelovou vrstvu a na ni rozetřeme smetanový krém. Roládu zatočíme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 2 až 3 hodiny.
  8. Zatímco roláda chladne připravíme polevu. Na ni rozpustíme mléčnou čokoládu, do které přidáme olej a promícháme. Nakonec ještě přisypeme nasekané pražené arašídy a polejeme jí vychlazenou roládu.

Politou roládu dejte ještě alespoň na hodinu do lednice, kde ztuhne. Poté ji můžete krájet na silnější nebo tenčí plátky (podle svých preferencí) a podávat. Dezert lze servírovat samostatně nebo doplněný o kopeček šlehačky.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář