NejRecept.cz Část dne Oběd Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Langoše někdo připravuje s tatarskou omáčkou, kečupem a někdo je dokonce připravuje i nasladko, s džemem nebo marmeládou. U nás se langoš podává se strouhaným sýrem a šunkou. Určitě vyzkoušejte. Něco fantastického - nebíčko v tlamičce. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   28.4.2023

Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci

Langoše někdo připravuje s tatarskou omáčkou, kečupem a někdo je dokonce připravuje i nasladko, s džemem nebo marmeládou. U nás se langoš podává se strouhaným sýrem a šunkou. Určitě vyzkoušejte. Něco fantastického - nebíčko v tlamičce. Autor: Milka

65 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
60 g
droždí
700 ml
mléko
1 lžíce
krystalový cukr
2 lžičky
sůl
podle chuti
tatarská omáčka
podle chuti (strouhaný)
sýr
podle chuti (nakrájená)
šunka
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
  1. Uděláme si kvásek, necháme ho vykynout a přidáme k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi 40 minut. Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky (přibližně 13 ks) a uděláme z nich bochničky, které necháme vykynout asi 15 minut.
  2. Potom je natáhneme do kruhu a pečeme na oleji. Musí být ponořeny do oleje. Upečené langoše z jedné i druhé strany potíráme česnekovou vodou (nemusíte) - 2dl vody, 8 stroužků česneku, nechat odstát a potírat.
  3. Šunku nakrájíme na čtverečky, sýr nastrouháme.
  4. Langoš potřeme tatarskou omáčkou, posypeme šunkou a sýrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář