NejRecept.cz Část dne Oběd Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   28.4.2023

Socialistický langoš - starodávný recept, který nemá konkurenci

Langoše někdo připravuje s tatarskou omáčkou, kečupem a někdo je dokonce připravuje i nasladko, s džemem nebo marmeládou. U nás se langoš podává se strouhaným sýrem a šunkou. Určitě vyzkoušejte. Něco fantastického - nebíčko v tlamičce. Autor: Milka

65 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
60 g
droždí
700 ml
mléko
1 lžíce
krystalový cukr
2 lžičky
sůl
podle chuti
tatarská omáčka
podle chuti (strouhaný)
sýr
podle chuti (nakrájená)
šunka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uděláme si kvásek, necháme ho vykynout a přidáme k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi 40 minut. Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky (přibližně 13 ks) a uděláme z nich bochničky, které necháme vykynout asi 15 minut.
  2. Potom je natáhneme do kruhu a pečeme na oleji. Musí být ponořeny do oleje. Upečené langoše z jedné i druhé strany potíráme česnekovou vodou (nemusíte) - 2dl vody, 8 stroužků česneku, nechat odstát a potírat.
  3. Šunku nakrájíme na čtverečky, sýr nastrouháme.
  4. Langoš potřeme tatarskou omáčkou, posypeme šunkou a sýrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář