Solený zelný salát s mrkví

Recept Solený zelný salát s mrkví

Přidal: , 18.8.2016

Kategorie: Přílohy, Saláty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Připravte si rychlý zelný salát s mrkví, který můžete podávat k nedělnímu obědu. Základní suroviny jako sůl, cukr a voda vám postačí na nálev. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.8.2016

Kategorie: Přílohy, Saláty

Čas přípravy:

SUROVINY

1 kgzelí
1 kgmrkev
1 PLkr. cukr
2 PLsůl
1 lvoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Ve velké misce promícháme a připravíme si velký pohár. Zelí s mrkví pořádně namačkáme do velkého poháru. Můžete si pomoci i paličkou z hmoždíře, abyste zelí s mrkví pořádně nacpali do poháru.
  3. Vodu svaříme a necháme vychladnout. Do studené vody přidáme cukr a sůl a mícháním rozpustíme. Tuto vodu nalijeme do naplněného poháru. Nezavíráme pohár úplně, jen zlehka. Pohár položíme do misky, aby se nestalo, že vám voda přeteče.
  4. Zelí kvasí cca 3-4 dny, při pokojové teplotě. Pak pohár přendáme do ledničky a papáme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit