Šomlói halušky s vanilkovým krémem

Recept Šomlói halušky s vanilkovým krémem

Přidal: , 27.4.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční maďarský recept, který je velmi populární hlavně na severu krajiny. Nevyžaduje velkou zručnost, chuť je výborná. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.4.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Světla piškota:

4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
4 lžícepolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva

Tmavá piškot:

4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva

Krém:

2 bal.vanilkový pudink
700 mlmléka
8 lžickr. cukr
250 mlsmetana

Punč:

250 mlvoda
200 gkr. cukr
2 kspomeranč
100 mlrum

Čokoládová poleva:

150 mlvoda
100 gkr. cukr
200 ghořká čokoláda
100 mlrum

Dále budeme potřebovat:

100 gvlašské ořechy
500 mlsmetana ke šlehání
čokoládová rýže

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Světla piškota:
    Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na plech (25 x 35 cm), který jsme vystlali papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  2. Tmavá piškota:
    Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Připravené těsto navrstvíme na plech (25 x 35 cm), který jsme vystlali papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  3. Krém:
    700 ml mléka dáme ohřát na oheň, přidáme pudinkové prášky, cukr a uvaříme hustý krém. Hustý krém zakryjeme fólií a necháme vychladnout. 250 ml smetany vyšleháme do tuhé pěny a přidáme ji k pudinku. Spojíme.
  4. Punč:
    250 ml vody dáme ohřát na oheň. Přidáme cukr a rozvaříme ho. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme šťávu z pomerančů a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče. Přidáme rum a chvíli povaříme.
  5. Čokoládová poleva:
    150 ml vody dáme ohřát, přidáme cukr a chvíli povaříme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a rum. Spojíme a necháme mírně vychladnout.
  6. Připravíme si  větší zapékací misku. Na dno naskládáme natrhané tmavé těsto, nalijeme polovinu punče, naneseme třetinu krému, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a zalijeme čokoládovou polevou. Natrháme světlé těsto, které zalijeme druhou polovinou punče, naneseme druhou třetinu krému, posypeme nasekanými ořechy a zalijeme druhou polovinou čokoládové polevy. Navrstvíme zbývající krém, vyšlehanú šlehačku a vrch posypeme čokoládovou rýží. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit