Špagety s kuřecím masem ve smetanové omáčce

Jedno z oblíbených jídel mých dcer. Jednoduché, rychlé, chutné a nenáročné na přípravu. Někdo smetanové špagety vaří se sladkou šlehačkovou smetanou, já jsem věrná zakysané smetaně. Jsou netradičnější a pro nás doma i chutnější. Zkuste i vy. Autor: Mineralka

Přidal:, 22.5.2019
Kategorie: Špagety, Těstoviny, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Špagety s kuřecím masem ve smetanové omáčce

Suroviny

300 gkuřecí prsa
podle chutisůl, pepř
1 dclolej
1 PLhořčice
1 PLkečup
400 gzakysaná smetana
400 gšpagety
200 gtvrdý strouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Orestujeme na oleji, osolíme a opepříme.
  3. Přidáme kečup a hořčici, promícháme a přidáme zakysanou smetanu. Necháme sevřít a vaříme. Podle potřeby osolíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na uvařené špagety naneseme hotovou omáčku a posypeme strouhaným sýrem.