NejRecept.cz Maso Hovězí maso Španělský ptáček
Španělský ptáček
Recept Španělský ptáček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Dorisa

Dětmi velmi neoblíbené hlavní jídlo, ale pro dospělé jedno z těch NEJ. Už jste někdy dělali doma španělské ptáčky? Pokud ne, tento recept stojí za vyzkoušení.

NejLucka NejLucka    ·   15.11.2014

Španělský ptáček

Dětmi velmi neoblíbené hlavní jídlo, ale pro dospělé jedno z těch NEJ. Už jste někdy dělali doma španělské ptáčky? Pokud ne, tento recept stojí za vyzkoušení.

25 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:

700 g
hovězí kýta
3 ks
vejce
2 ks
mrkev
100 g
slanina
3 ks
kyselá okurka
podle chuti olej, sůl, pepř černý mletý, hladká mouka, hořčice
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky.
  2. Připravíme si mrkev, slaninu, kyselé okurky, cibuli.
  3. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a do středu každého dáme plátek vajíčka, mrkve, okurky a slaniny.
  4. Pomocí párátek nebo jehel stočíme závitky a obalíme je v hladké mouce.
  5. Tyto závitky dáme do kastrolu, ve kterém jsme na oleji osmažili cibulku, opečeme z každé strany.
  6. Podlijeme vodou, osolíme a zakryté dusíme, dokud masíčko není měkké.
  7. Nakonec omáčku zahustíme třeba hladkou moukou, uvaříme rýži nebo bramborovú kaši a podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Dorisa

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář