Španělský ptáček

Dětmi velmi neoblíbené hlavní jídlo, ale pro dospělé jedno z těch NEJ. Už jste někdy dělali doma španělské ptáčky? Pokud ne, tento recept stojí za vyzkoušení.

Přidal:, 15.11.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Hovězí
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Španělský ptáček

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
700 ghovězí kýta
3 ksvejce
2 ksmrkev
100 gslanina
3 kskyselá okurka
podle chuti olej, sůl, pepř černý mletý, hladká mouka, hořčice

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Připravíme si mrkev, slaninu, kyselé okurky, cibuli.
  3. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a do středu každého dáme plátek vajíčka, mrkve, okurky a slaniny.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Pomocí párátek nebo jehel stočíme závitky a obalíme je v hladké mouce.
  5. Tyto závitky dáme do kastrolu, ve kterém jsme na oleji osmažili cibulku, opečeme z každé strany.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  6. Podlijeme vodou, osolíme a zakryté dusíme, dokud masíčko není měkké.
  7. Nakonec omáčku zahustíme třeba hladkou moukou, uvaříme rýži nebo bramborovú kaši a podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Dorisa