Španělský ptáček s rýží

Recept Španělský ptáček s rýží

Přidal: , 2.10.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Španělský ptáček s rýží. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.10.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 plátkyhovězí roštěná
1 ksvejce
2 ksokurky nakládané
400 grýže
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkypepř
60 gslanina anglická
3 lžícehořčice plnotučná
2 lžícesádlo
1 kostkamasox
1 lžícemáslo
2 kscibule

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.
  2. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.
  3. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
  4. Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  5. Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
  6. Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C. Podáváme s vařenou rýží.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit