NejRecept.cz Maso Hovězí maso Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Recept Španělský ptáček s rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Španělský ptáček s rýží. Autor: sonizna

sonizna    ·   2.10.2015

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 plátky
hovězí roštěná
1 ks
vejce
2 ks
okurky nakládané
400 g
rýže
1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
pepř
60 g
slanina anglická
3 lžíce
hořčice plnotučná
2 lžíce
sádlo
1 kostka
masox
1 lžíce
máslo
2 ks
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.
  2. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.
  3. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
  4. Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  5. Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
  6. Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C. Podáváme s vařenou rýží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář