Španělský ptáček s rýží

Přidal: sonizna, 2.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Španělský ptáček s rýží. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: sonizna, 2.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
4 plátkyhovězí roštěná
1 ksvejce
2 ksokurky nakládané
400 grýže
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkypepř
60 gslanina anglická
3 lžícehořčice plnotučná
2 lžícesádlo
1 kostkamasox
1 lžícemáslo
2 kscibule
- Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.
- Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.
- Maso naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
- Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
- Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C. Podáváme s vařenou rýží.
KOMENTÁŘE K RECEPTU