Španělský ptáček s rýží

Ještě že bylo venku ošklivě, tak jsem se vyhrála s obědem v kuchyni. Když je krásně, ale řekněme si pravdu, komu se chce vyvářet a stát dlouho za sporákem a potit se, vlastně vařit se ve vlastní šťávě. :) Tak, pokud zajde sluníčko, dávám vám do pozornosti tento luxusní oběd, na kterém si určitě pochutná každý, komu ho nabídnete. Španělský ptáček s klobáskou, okurkou, vajíčkem a slaninou.

Přidal:, 18.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Španělský ptáček s rýží

Suroviny

600 ghovězího zadního masa
80 gslaniny
60 gtuku
2 kspárků
1 ksklobáska
2 kskyselé okurky
2 ksvajec
1 kscibule
3 lžícehladké mouky na omáčku
plnotučná hořčice
mletý pepř
hladká mouka
sůl

Postup přípravy

  1. Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, ten nakrájíme na plátky.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kolečka, okurky podélně rozkrojíme. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme, kouskem párku, slaniny, okurku, čtvrtkou vejce a kolečkem cibule.
  3. Zamotané plněné plátky masa sepneme párátkem nebo svážeme nití a lehce obalíme v hladké mouce.
  4. Závitky pak orestujeme na tuku, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
  5. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme, šťávu zalijeme hovězím vývarem a zahustíme jíškou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí