Španělský ptáčky

Tradiční španělské ptáčky, které nejen vypadají super, ale nám doma nenormálně chutnají. K tomu klasická dušená rýže a oběd je hotový. Hovězí maso se sice dusí déle, ale pokud použijete tlakový hrnec, máte to připravené mnohem rychleji.

Přidal:, 24.11.2016
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Španělský ptáčky

Suroviny

600 g hovězího zadního masa
80 g slaniny
60 g tuku nebo másla
2 ks párků
2 ks kyselé okurky
2 ks vajec
1 ks cibule
3 lžíce hladké mouky
plnotučná hořčice
mletý pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme, kouskem párku, (slaniny), okurku, čtvrtkou vejce.
  3. Zamotané plněné plátky masa sepneme párátkem nebo svážeme nití a lehce obalíme v hladké mouce. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Nakrájenou cibuli orestujeme do hněda, závitky pak orestujeme, podlijeme horkou vodou a dusíme, když je maso měkké, ptáčky vyndáme a šťávu dochutíme solí, pepřem, plnotučnou hořčicí a zahustíme.
  5. Dušení ptáčků urychlíme, pokud je připravíme v tlakovém hrnci.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Vaření a pečení s radostí