NejRecept.cz Maso Hovězí maso Španělský rozlítaný ptáček
Španělský rozlítaný ptáček
Recept Španělský rozlítaný ptáček
NejLucka NejLucka    ·   4.8.2020

Španělský rozlítaný ptáček

Oběd pro krále. Takto volá toto jídlo můj manžel. Má velmi rád španělské ptáčky, ať už rozlítané po celém talíři nebo krásné závitky.

65 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
hovězí nebo vepřové plátky
2 ks
párky
kousek
slaniny
4 ks
vejce natvrdo
5 ks
sterilované okurky
1 ks
velká cibule
2 PL
plnotučná hořčice
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí.
  2. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran.
  3. Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka.
  4. Maso vyjmeme a do omáčky přidáme nakrájené párky, nakrájená vejce na kolečka, okurky na kostičky a mírně zahustíme omáčku, poté vložíme do horké omáčky maso a prohřejeme.
Komentáře k receptu
Gaff    ·   18.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jaký vývar? Jak jsme ho udělali? Podle mě tam . . . jeden krok.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář