Španělský rozlítaný ptáček

Přidal: NejLucka, 4.8.2020
Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Oběd pro krále. Takto volá toto jídlo můj manžel. Má velmi rád španělské ptáčky, ať už rozlítané po celém talíři nebo krásné závitky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 4.8.2020
Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
5 kshovězí nebo vepřové plátky
2 kspárky
kousekslaniny
4 ksvejce natvrdo
5 kssterilované okurky
1 ksvelká cibule
2 PLplnotučná hořčice
dle chutisůl
dle chutipepř
- Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí.
- Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran.
- Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme a do omáčky přidáme nakrájené párky, nakrájená vejce na kolečka, okurky na kostičky a mírně zahustíme omáčku, poté vložíme do horké omáčky maso a prohřejeme.
Jaký vývar? Jak jsme ho udělali? Podle mě tam . . . jeden krok.