Španělský rozlítaný ptáček

Recept Španělský rozlítaný ptáček

Přidal: NejLucka, 4.8.2020

Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Oběd pro krále. Takto volá toto jídlo můj manžel. Má velmi rád španělské ptáčky, ať už rozlítané po celém talíři nebo krásné závitky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: NejLucka, 4.8.2020

Kategorie: Hovězí maso, Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

5 kshovězí nebo vepřové plátky
2 kspárky
kousekslaniny
4 ksvejce natvrdo
5 kssterilované okurky
1 ksvelká cibule
2 PLplnotučná hořčice
dle chutisůl
dle chutipepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí.
  2. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran.
  3. Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka.
  4. Maso vyjmeme a do omáčky přidáme nakrájené párky, nakrájená vejce na kolečka, okurky na kostičky a mírně zahustíme omáčku, poté vložíme do horké omáčky maso a prohřejeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit