Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Přidal: NejLucka, 25.6.2015
Kategorie: Noky, Přílohy, Hovězí maso, Maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne, Omáčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Výborné hlavní jídlo. Domácí špecle, přírodní vepřový plátek a smetanová omáčka s houbami.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 25.6.2015
Kategorie: Noky, Přílohy, Hovězí maso, Maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne, Omáčky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
4 ksvepřový plátek
Špecle:
500 ghladké mouky
2 ksvejce
2,5 dclmléka
sůl
Omáčka:
1 kscibule
200 gžampiony
2 dclbílého vína
vývar (hovězí)
150 mlsmetana
- Špecle:
Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto. Do vroucí vody klademe přes síto vytvořené noky. Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a propláchneme studenou vodou. - Omáčka:
Orestujeme nakrájenou cibuli, žampiony, přilijeme vývar (hovězí), 2 dcl bílého vína, povaříme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na konec přidáme smetanu. Do omáčky můžeme ještě přidat pokrájené a orestované kousky žampionů. - Maso:
Slabší plátky masa osolíme, opepříme a opečeme přírodně na pánvi.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Špecle a prírodný bravčový plátok so šampiňónovou omáčkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU