Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Recept Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Přidal: , 25.6.2015

Kategorie: Noky, Hovězí, Vepřové, Maso, Oběd, Přílohy, Omáčky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborné hlavní jídlo. Domácí špecle, přírodní vepřový plátek a smetanová omáčka s houbami.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.6.2015

Kategorie: Noky, Hovězí, Vepřové, Maso, Oběd, Přílohy, Omáčky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 ksvepřový plátek

Špecle:

500 ghladké mouky
2 ksvejce
2,5 dclmléka
sůl

Omáčka:

1 kscibule
200 gžampiony
2 dclbílého vína
vývar (hovězí)
150 mlsmetana

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Špecle:
    Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto. Do vroucí vody klademe přes síto vytvořené noky. Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a propláchneme studenou vodou.
  2. Omáčka:
    Orestujeme nakrájenou cibuli, žampiony, přilijeme vývar (hovězí), 2 dcl bílého vína, povaříme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na konec přidáme smetanu. Do omáčky můžeme ještě přidat pokrájené a orestované kousky žampionů. 
  3. Maso:
    Slabší plátky masa osolíme, opepříme a opečeme přírodně na pánvi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit