Špekové knedlíky a kysané červené zelí s cibulkou
Špekové knedlíky a ješte k tomu kysané červené zelí s osmahnutou cibulkou na sádle. Můžete bez masa nebo i s masem, my jsme měli bez :) Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
10 ksrohlíků
30 dkgslaniny
3 ksvejce
3 stroužkyčesneku
1 kscibule
1 dlmléka
příp. hrubá mouka na zahuštění
sůl, pepř, majoránka
- Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně opečeme dozlatova.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, přisypeme k nim slaninu s cibulí, přidáme vejce, česnek, mléko, sůl, pepř a majoránku a důkladně zamícháme. Pokud by byla směs moc řídká, přisypeme mouku do takové konzistence, aby těsto drželo tvar koule.
- Vytvoříme kulaté knedlíky a dáme vařit na páru, přibližně 20 minut dle velikosti knedlíků.
- Jako přílohu podáváme kysané červené zelí s osmahnutou cibulkou na sádle.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szalonnás zsemlegombóc savanyú lilakáposztával és sült hagymával.
KOMENTÁŘE K RECEPTU