Špenátová omáčka

Fotila jsem to ještě za horka, když se z toho pořádně kouřilo :) Ale pokud bych to neudělala dříve, tak věřte či ne, fotka by z tohoto jídla určitě nebyla. Těstoviny na jakýkoli způsob jsou prostě top. Chutné hlavní jídlo, které máte připravené za pár minut. Rajčatová, česneková, smetanová, špenátová omáčka ..... no existuje strašně mnoho variací na omáčky na těstoviny. Já mám nejraději špenátovou, hned po ní sýrovou a pak všechny ostatní. Autor: smiley

Přidal:, 11.1.2017
Kategorie: Těstoviny, Oběd, Omáčky
Recept Špenátová omáčka

Suroviny

Omáčka:
1 kscibule
2 lžičkykoření "gyros"
dle chutipepř
400 gkuřecích prsou
1 bal.mražený špenát
200 mlsmetany - 30 %
115 gbalkánského sýra
3 stroužkyčesneku

Postup přípravy

  1. Na másle/oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso, které jsme ochutili vegetou. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Špenát necháme předem rozpustit (bez vaření) a poté ho přidáme k masu.
  3. Přidáme i smetanu, nakrájený balkán. sýr a nakonec přidáme česnek.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Podáváme s těstovinami.