Špenátová roláda s krémem z taveného sýra

Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2020
Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Oběd, Část dne, Večeře
Nahraj fotku a pochlub se
Chuděra ta politováníhodná paní, která se mi včera "vyzvracela" v soukromé zprávě ze své zloby a zášti, nařkla mě ze sebestřednosti a nafoukanosti a poté si mě zablokovala, tak ta už můj příspěvek neuvidí. Jí podobným vzkazuji, ať si mě taky raději zablokují, protože já vařit nepřestanu a dál budu prezentovat svá jídla svým osobitým způsobem, s komentářem, který uznám za vhodné. Pro všechny ostatní, kteří jsou tu proto, aby pochytali co možná nejvíce inspirace a dobře se přitom bavili, pro vás mám recept na výborné a nápadité občerstvení... Autor: Danka
Nahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2020
Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Oběd, Část dne, Večeře
SUROVINY
Těsto:
Náplň:
- Špenát necháme rozmrznout a poté slijeme přebytečnou vodu. V míse ho smícháme se žloutky, česnekem, směsí mouky, soli a mletého chilli a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s nízkým okrajem, vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme cca 12 minut na 180 stupňů.
- Necháme mírně zchladnout a poté i s papírem srolujeme a než nám těsto úplně vychladne, umícháme si náplň.
- Těsto rozmotáme, potřeme náplní a opět srolujeme, tentokrát za současného odstraňování pečícího papíru a lehce utahujeme.
- Hotovou roládu dáme do ledničky na pár hodin zatuhnout.
- Pozn.: Netušila jsem, na jak velký plech bych měla těsto rozetřít, takže jsem zvolila kapku menší než klasický a upečený plát je tudíž silnější. Nebojte se použít klasický velký plech (cca 30x40), roláda se vám bude lépe rolovat a na řezu bude hezčí.
Danulko, nějaký kontakt na vás? Ráda bych vám něco napsala. Děkuji L.