Špenátová roláda s krémem z taveného sýra

Recept Špenátová roláda s krémem z taveného sýra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chuděra ta politováníhodná paní, která se mi včera "vyzvracela" v soukromé zprávě ze své zloby a zášti, nařkla mě ze sebestřednosti a nafoukanosti a poté si mě zablokovala, tak ta už můj příspěvek neuvidí. Jí podobným vzkazuji, ať si mě taky raději zablokují, protože já vařit nepřestanu a dál budu prezentovat svá jídla svým osobitým způsobem, s komentářem, který uznám za vhodné. Pro všechny ostatní, kteří jsou tu proto, aby pochytali co možná nejvíce inspirace a dobře se přitom bavili, pro vás mám recept na výborné a nápadité občerstvení... Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 bal.mražený špenátový protlak (400g)
4 ksvejce
140 gpolohrubé mouky
3 stroužkyčesneku (prolisovat)
1/2 lžičkysoli
1/4 lžičkymletého chilli

Náplň:

250 gtaveného sýra (dala jsem Apetitto)
2 ksvařená vejce (najemno nastrouhat)
1 ksčervená cibule (najemno)
125 gzměklého másla
100 gpomazánkového másla
sůl, mletý černý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Špenát necháme rozmrznout a poté slijeme přebytečnou vodu. V míse ho smícháme se žloutky, česnekem, směsí mouky, soli a mletého chilli a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s nízkým okrajem, vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme cca 12 minut na 180 stupňů.
  2. Necháme mírně zchladnout a poté i s papírem srolujeme a než nám těsto úplně vychladne, umícháme si náplň.
  3. Těsto rozmotáme, potřeme náplní a opět srolujeme, tentokrát za současného odstraňování pečícího papíru a lehce utahujeme.
  4. Hotovou roládu dáme do ledničky na pár hodin zatuhnout.
  5. Pozn.: Netušila jsem, na jak velký plech bych měla těsto rozetřít, takže jsem zvolila kapku menší než klasický a upečený plát je tudíž silnější. Nebojte se použít klasický velký plech (cca 30x40), roláda se vám bude lépe rolovat a na řezu bude hezčí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Danulko, nějaký kontakt na vás? Ráda bych vám něco napsala. Děkuji L.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit